Historie

Ontstaan

koorfoto 2Ruim 35 jaar geleden werd het idee voor een kamerkoor geboren bij oud-voorzitter Aat Nederlof, dirigent Johan Melse e.a. Toen er in 1982 voor een muzikale avond in Goudswaard ad hoc een koor moest worden samengesteld, bood deze gelegenheid een prima kans om een lang gekoesterd idee te verwezenlijken.
De locatie voor de repetities was die eerste tijd werkelijk afgestemd op een ‘kamerkoor’; er werd beurtelings bij de leden thuis geoefend.
Een prachtig alternatief was de Gasthuiskapel, waar nu nog steeds de tweewekelijkse repetities plaatsvinden. Het koor heeft de volgende dirigenten gehad: Johan Melse, Piet Bout en Paul Heijboer. Waarvan de laatste alweer 30 jaar voor het koor staat.

Jubilea

De viering van het 10-jarig jubileum met tijdens het jubileumconcert  ‘het Elburgs Knapenkoor’ (dit was de voorloper van 'het Holland Boys Choir') als gastkoor werd een prachtige avond.
Tijdens het herdenken van ons 20-jarig jubileum werd o.a. het Gloria van Vivaldi gezongen.
Bij het 25-jarig jubileum, was er de medewerking van een projectkoor. Van die avond werd een cd-opname gemaakt. 

CD-Opnames

De eerste eigen cd ‘Met grot jolyt’ is opgenomen in oktober 1998. Ons koor werd voortreffelijk begeleid door een muziekensemble met de illustere naam ‘Ad Hoc’ en de organist Jan Wisse.
Verder werd samen met de andere koren van Paul medewerking verleend aan de KerstCD ‘In Efratha’s velden’. Dit werd herhaald voor de PaasCD ‘Ik wil mij gaan vertroosten’.
Vaak werden van concerten live opnames gemaakt, bijvoorbeeld van de SDOK- avond in Kapelle Biezelinge op 9 oktober 1999 en op 30 september 2000 in de Nieuwe Kerk in Zierikzee.